Περιγραφή θέματος

  • Γενικά

    Τι είναι ο Dialog-ος

    Ο Dialog-oς είναι μια κοινότητα για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας στην Τουρκία. Δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στη Θεσσαλονίκη και του Σισμανόγλειου Μεγάρου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη. Απευθύνεται στους διδάσκοντες την ελληνική γλώσσα αλλά και στους σπουδαστές τους.

    Το ψηφιακό περιβάλλον της κοινότητας συμβάλει στη συνεργασία των εκπαιδευτικών, ώστε να συζητούν και να δημιουργούν το δικό τους διδακτικό υλικό, αλλά και στο συντονισμό των σπουδαστών, οι οποίοι μπορούν να αντλούν υλικό, να συζητούν μεταξύ τους και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες.

    Το 2018 ο Dialog-ος συμπληρώνει πέντε χρόνια λειτουργίας και πλέον αριθμεί 48 μέλη. Την πρώτη πενταετία της λειτουργίας του έχουν αναρτηθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα περισσότερα από 300 αρχεία με πρωτότυπες ασκήσεις γραμματικής και λεξιλογίου που δημιούργησαν οι διδάσκοντες της κοινότητας, ενώ ταυτόχρονα, μέσω εργαστηρίων που διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία των μελών της, έχουν καταρτιστεί ολοκληρωμένες διδακτικές προτάσεις, έχουν σχεδιαστεί μικροδιδασκαλίες και έχει δημιουργηθεί επιπλέον υλικό με τη χρήση νέων τεχνολογιών και διαδικτυακών εφαρμογών.

    Μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας αποφασίσαμε να μοιραστούμε με όποιον ενδιαφέρεται κάποιο από το υλικό που δημιουργούμε, καθώς και ορισμένες πληροφορίες για τη λειτουργία και τη δραστηριότητα της κοινότητάς μας.

    Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!

  • Δραστηριότητες

    Εδώ μπορείτε να βρείτε μέρος του πρωτότυπου υλικού που έχουν ετοιμάσει τα μέλη της κοινότητας.